ONZE DIENSTEN

We hebben veel ervaren apothekers en farmaceutische assistenten die gepassioneerd en enthousiast zijn om u altijd beter van dienst te zijn en u naar uw gezondheid te leiden. In die zin nemen we vaak deel aan voortdurende training die essentieel is om op de hoogte te blijven van nieuwe kennis.

Ons team is getraind voor uw gezondheid

We zorgen ervoor dat we te allen tijde een voorraad hebben die groot genoeg is om onmiddellijk te reageren op al uw verzoeken op het gebied van gezondheid. Neem direct contact op met onze apothekers voor aanvullende informatie.

ALLOPATHIE

Allopathische producten zijn van het allergrootste belang, zelfs van vitaal belang voor een groot deel van de bevolking. Deze geneesmiddelen moeten daarom de hoeksteen van apotheken blijven en het is een kwestie van waakzaam zijn over de juiste aflevering van deze geneesmiddelen. Of het nu gaat om een recept of zelfzorgmedicijn, onze zorg is altijd om u beter te adviseren en u van dienst te zijn. In deze context streven we ernaar de medicijnen die u nodig heeft zoveel mogelijk op te slaan, terwijl we ervoor zorgen dat deze op rationele wijze worden gebruikt. Als het gewenste product niet op voorraad is, onze groothandel dispatcher, met deze 3 dagelijkse leveringen, zullen wij het overdag of de volgende ochtend leveren (maximaal binnen 5 werkuren)!

FYTOTHERAPIE

Dit zijn kruidenbehandelingen Gebruikt door mensen voor millennia en in alle beschavingen, hebben planten het voordeel van natuurlijk handelen. Ze zijn samengesteld uit verschillende actieve ingrediënten die synergetisch werken en die vaak een optimaal resultaat geven. De biologische beschikbaarheid (assimilatie) van de componenten is dus vaak beter dan de synthetische versies. Dat gezegd hebbende, hun effecten zijn zeker niet lichtvaardig en sommige planten te nemen kan giftig zijn. Vraag altijd aan uw apotheker of
dokter voor rationeel gebruik.

U vindt ook meer informatie over http://www.guide-phytosante.org/

AROMATHERAPIE

Aromatherapie is het gebruik van essentiële oliën (HE) voor therapeutische doeleinden.
Zoals de naam doet vermoeden, is de etherische olie de essentie van de aromatische plant en wordt hij voornamelijk verkregen door distillatie (of door koud persen in het geval van citrusvruchten). Ze kunnen puur of verdund worden gebruikt in plantaardige olie of een andere neutrale basis, oraal, door diffusie, inademing of lokaal. Aarzel niet om advies te vragen over het juiste gebruik hiervan.

U vindt ook meer informatie over
https://www.college-aromatherapie.com/

BLOEMEN VAN BACH

Natuurlijke elixers ontwikkeld door Dr. Bach in 1930, Bachbloesems werken op je
emotioneel evenwicht. Zo zijn 38 remedies ontworpen om met verschillende om te gaan
emoties (angst, eenzaamheid, gebrek aan interesse, wanhoop, onzekerheid, overgevoeligheid etc.). Er is ook de noodformule of rescew-remedie. Aarzel niet om onze teams om advies te vragen over de keuze van de remedie of het gebruik ervan.

U vindt ook meer informatie over :
https://bachcentre.com/

HOMEOPATHIE

Het principe van homeopathie is om een pathologie te behandelen of te voorkomen door plantaardige, minerale of dierlijke stoffen verdund op een oneindig kleine wijze, die, als ze als ze geconcentreerd waren, zouden symptomen kunnen optreden die vergelijkbaar zijn met die van de patiënt. De verdunning gebeurt op een specifieke manier (door dynamisering) en verdunt CH (Hahnemannian Centésimales) of K (Korsakhovian Dilutions). De meest voorkomende vormen zijn korrels of bolletjes (enkele doses), maar homeopathische tabletten, crèmes, siropen, zetpillen of oogdruppels kunnen ook worden gebruikt.
te gebruiken.

U vindt ook meer informatie over :
https://www.homeopathie-unio.be/

VOEDINGSSUPPLEMENTEN EN MICROONUTRITIE

Het doel hier is om het lichaam te voorzien van alle voedingsstoffen die het nodig heeft
optimaal werken. Deze behoeften worden meestal gedekt door een gevarieerd en uitgebalanceerd dieet. In sommige gevallen kan het echter interessant zijn gebruik te maken van een gepersonaliseerde aanvulling, hetzij ter compensatie van bepaalde tekortkomingen, maar ook als onderdeel van een dieet, om de huid voor te bereiden op de zon, te bestrijden
vermoeidheid of stress, versterken de afweer, verbeteren de tekenen van ouder worden, geheugen of concentratie, geef jezelf een boost etc.

Gezien de vele assortimenten en voedingsproducten, zullen onze teams dat graag doen u adviseren op dit gebied van gezondheid.

DERMOCOSMETICA

We zijn er om u te adviseren in welk bereik u uw geluk zult vinden, rekening houdend met uw huidtype en uw wensen. We organiseren ook ontdekkingsdagen (huiddiagnose, zorg en gebruiksadvies) waarvoor we u uitnodigen om u te registreren.

BABY- EN MOMPRODUCTEN

De geboorte van een kind is een prachtig moment dat we koesteren, maar die zich klaarmaakt ook. Van conceptie tot borstvoeding, zwangerschap en geboorte, onze teams zullen u graag begeleiden en adviseren in al deze cruciale levensfasen.

VETERINAIRE PRODUCTEN

Vlooien, teken en glazen; dit zijn de grote klassiekers waarvoor we een breed scala aan producten aanbieden. Voor de gezondheid van uw huisdier, kunt u ook medicijnen nemen
voorgeschreven door uw dierenarts.

We kunnen ook een aangepast dieet aanbieden met merken van Hill’s of Royal Canin (Vdiet), evenals hygiëneproducten (shampoos, oog- en oorreiniging, orale producten) en voedingssupplementen, waaronder het merk Paravet.

PREPARATIONS MAGISTRALES ET OFFICINALES
Pour vos besoins personnalisés (gélules, crèmes, suppositoires, collyres, …), nous sommes équipés pour répondre à toutes vos demandes le plus vite possible.
BANDAGISTERY, ORTHOPEDY EN MEDISCHE APPARATUUR

Sparadraps, compresses, bas de contention, appareil diagnostique (tensiomètres, thermomètres, test de glycémie, VIH, Oxygène, tigettes urinaires…), attelles et matériaux de soutien, matériel incontinence… Nous les avons tous !

Qui plus est, outre la vente de nombreux produits de bandagisterie, de matériel médical et de soins à domicile, nos pharmacies offrent la possibilité de louer de nombreux articles pour faire face à des besoins plus ponctuels: aérosols, oxygénothérapie, chaise roulante, béquilles, tire-lait et accessoires, luminothérapie, pèse-bébé, et bien d’autres.

ONZE PRODUCTEN IN HUUR

Onze apotheken bieden de mogelijkheid om veel artikelen te huren om aan meer specifieke behoeften te voldoen.

U kunt ons in het bijzonder vragen: aërosol, rolstoel, krukken, borstpompen en accessoires, lichttherapie, babyweegschalen, enz.